Wędzarnie do ogrodu z pewnością się przydadzą!

Ruszty z propanu nie są już przeznaczone tylko do hamburgerów i steków. Dzięki kilku sztuczkom możesz naśladować pośrednie niskie i powolne ciepło tradycyjnego palacza i wytwarzać wysokiej jakości kawałki wolno palonego grilla. Możesz nawet użyć go jako prostego palacza z indyka. Zobacz w jaki sposób zrobić swój grill i wędzarnie do ogrodu, które umilą Ci wieczory rodzinne. Zacznij od zidentyfikowania źródeł ciepła i ustaw instalację grilla na trochę gotowania pośredniego. Podczas pieczenia w niskiej i wolnej temperaturze (107–121 ° C) należy unikać bezpośredniego wystawiania mięsa na źródło ciepła. To się nazywa grilowanie! Sprawdź nasz post, Różnica między grillowaniem a grillem, aby uzyskać więcej informacji na temat różnic temperatur między bezpośrednim i pośrednim gotowaniem na ciepło. Ustawienie kuchenki tak, aby mięso nie znajdowało się bezpośrednio na źródle ciepła, pozwoli na cyrkulację ciepła wokół mięsa, co spowoduje gotowanie przez konwekcję. Ciepło jest przekazywane do żywności przez płyn – w tym przypadku powietrze i przewodzenie przenosi ciepło powierzchniowe do środka cięcia.